آثار نوشتاری آیت الله خامنه ای قبل از پیروزی انقلاب

آثار نوشتاری آیت الله خامنه ای قبل از پیروزی انقلاب

اختصاصی تمهید ؛ شاید برای شما جالب باشد و تا کنون نشنیده باشید که حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در سالهای قبل از انقلاب اسلامی ۱۳ عنوان اثر ترجمه ای و تالیفی دارند که با توجه به مشغله فراوان ایشان در دوران مبارزه در نوع خود بسیار قابل توجه می باشد و این مسئله یکی دیگر از وجوه شخصیتی ایشان است که تا کنون برای خیلی از علاقمندان به منظومه فکری انقلاب اسلامی مغفول مانده است .

در این نوشتار تلاش می کنیم ضمن معرفی مختصر این آثار فایل ها و یا لینک های دسترسی به این کتاب ها را در فضای وب برای شما خوانندگان محترم مهیا نماییم.

 

 1- نام کتاب : مسلمانان در نهضت آزادی هندوستان

نام اصلی کتاب: کفاح المسلمین فی تحریر الهند

مولف : عبد المنعم النمر

ترجمه و تالیف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

سال تالیف : ۱۳۴۷

سال چاپ : ۱۳۴۷

ناشر: چاپخانه خراسان

لینک دسترسی به متن کتاب

معرفی کتاب :
 کتاب «مسلمانان در نهضت آزادی هندوستان» در اوایل سال ۱۳۴۷، توسط آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای تالیف و ترجمه گشت و در تیر ماه همان سال نیز روانه بازار نشر شد. همان‌گونه که مؤلفِ محقق در مقدمه اشاره کرده‌اند، نسخه اصلی این کتاب «کفاح المسلمین فی تحریر الهند» نام دارد که توسط یکی از علمای دانشگاه الازهر به نام «عبدالمنعم النمر» نگاشته شده و محصول سیر و سیاحت او در هند و مشاهده محققانه کتابخانه‌ها و مراکز مبارزه در این کشور است؛ با این همه از آن‌رو که آیت‌الله خامنه‌ای در هنگام ترجمه این کتاب، یادداشت‌ها و پژوهش‌هایی را برای بارورتر کردن این ترجمه در اختیار داشته‌اند و به لحاظ اینکه اگر این نکات در پاورقی ذکر می‌شدند، موجب از هم گسیختگی و عدم توازن متن و حاشیه کتاب می‌شد، آنها را در متن کتاب گنجانده‌اند، به همین دلیل نام ایشان بر جلد این اثر، به عنوان مؤلف و مترجم ذکر شده است.

در تحلیل مکانت این اثر باید گفت که تاریخ تدوین و محتوای آن، بیش از هر چیز، نوعی سنخیت بین موضوع اثر و شرایط اجتماعی آن روز ایران را نشان می‌دهد که از جنبه تاریخی، درخور تأمل است. این کتاب حدود پنج سال پس از قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و در شرایطی که گروه‌های مبارزی پدید آمده و برخی متلاشی و دستگیر شده بودند و برخی دیگر در تدارک بارورتر کردن فکر و برنامه خود برای آینده بودند، به رشته تحریر در آمده است. در این دوره بسیاری از گروه‌های مبارز در حال مطالعه در تاریخ نهضت اسلامی در سایر کشورها و مبارزات مسلمانان و تعاملات آنها با جنبش‌های ضد استعمار‌ی معاصر بودند. در واقع این اثر پاسخی به نیاز عناصر و جریانات مبارز برای مطالعه شیوه‌هایی بود که مسلمانان در شرایط گوناگون و کشورهای متفاوت برای مبارزه با استعمار در پیش گرفته بودند. اشارات مولف و مترجم اندیشمند در مقدمه کتاب نشان می‌دهد که این نکته مطمح نظر ایشان بوده است، هرچند سانسور مانع از بیان آن شده است. همان‌گونه که خود ایشان در مقدمه ذکر کرده‌اند، در نظر داشته‌اند بر این کتاب دیباچه‌ای مبسوط بنویسند، آن‌چنان که درخور موضوع کتاب است، اما ذکر کرده‌اند که شرایطی خاص، آن فسحت میدان را دریغ می‌دارد و بی‌مقدمگی این کتاب را ایجاب می‌کند.

********

۲- نام کتاب : آینده در قلمرو اسلامآینده در قلمرو اسلام

نام اصلی کتاب:  المستقبل هذا الدین

مولف : سید قطب

ترجمه و تالیف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

سال تالیف : ۱۳۴۴

سال چاپ : ۱۳۴۵

ناشر: چاپخانه خراسان

لینک دسترسی به فایل  کتاب

معرفی کتاب :
 آینده در قلمرو اسلام برگردان کتاب المستقبل لهذا الدین نگاشته متفکر جهان اسلام سید قطب است.

این کتاب با همه کوچکی حجم، قدمی است بزرگ و مؤثر در راه انجام رسالت تنویر افکار مسلمانان و شناسایی همه جانبه دین اسلام، و افشای توطئه های یهود و نصاری در ناقص جلوه دادن دین اسلام و سطح نگری آن بر زندگی بشریت و طفره رفتن از کنار سیاست دنیا سازی و انسجام و تنظیم مظاهرمادی انسان، و روی هم رفته، بی همسان ترین عندلیبی است که همواره در آستانه شنوایی های مسلمانان نشسته با نواهای خود ایشان را بیدار نگه میدارد.

نویسنده کوشیده است در ضمن فصول مختلف این کتاب ابتدا ماهیت دین را آن چنانکه هست معرفی کند و پس از بیان اینکه دین برنامه کامل زندگی است، برداشت های ناقص از دین را به تیغ رد می کشد و پس منظر نکوهیده و زشت جدایی دین از سیاست را به تصویر کشی می گیرد. و همچنان پس از بررسی اجمالی، مبانی کمونیزم را با دقتی درخور تحسین و با سنجشی عمیق و محققانه ثابت نموده است که برنامه هایش همه ناقص اند و برای اداره دنیای آینده ناتوان اند و تنها مکتبی که می تواند قافله گمراه بشریت را بر سرمنزل نجات و کمال برساند و بابرنامه کامل و وسیع خود زندگی انسانها را با حفظ مزایای انسانیت اداره کند، اسلام است.

این اثر درباره تمدن غرب و این که تمدن غرب در حال انزوا شکست است و در آینده اسلام و حکومت خواهد کرد، سخن می گوید: این کتاب با عنوان «آینده در قلمرو اسلام» توسط آیت الله سید علی خامنه ای ترجمه شده و توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی به چاپ رسیده است. آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب در مقدمه کتاب می نویسد: مولف عالیقدر و بزرگوار کوشیده است در ضمن فصول این کتاب که به وضعی ابتکاری منظم شده اند، ابتدا ماهیت دین را آن چنان که هست، معرفی کند و پس از بیان اینکه دین برنامه زندگی است و شعائر و مظاهر دینی آنگاه ضروری و سودبخش است که نماینده واقعیات و نشان دهنده حقایق باشد، با زبانی شیوا و جهان در اختیار مکتب ما و «آینده در قلمرو اسلام» خواهد بود. کتاب های دیگر این نویسنده متفکر و مجاهد نیز هر کدام قدمی است در راه تدوین مکتب و حربه ای است در برابر آن هایی که اسلام را غیر منطقی و غیر اصولی و بی خاصیت و بی تأثیر می پسندند.

*******

صلح امام حسن ع

۳- نام کتاب : صلح امام حسن (ع)

نام اصلی کتاب:  صلح الحسن (ع)

مولف : شیخ راضی آل یاسین

ترجمه و تالیف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

سال تالیف : ۱۳۴۸

سال چاپ : ۱۳۴۹

ناشر:  انتشارات آسیا

لینک دسترسی به فایل  کتاب

معرفی کتاب :
 برای معرفی این کتاب همین بس که مقام معظم رهبری پس از این که این کتاب را جامع ترین و مستدل ترین کتاب درباره صلح امام حسن(ع) معرفی می کنند درباره انگیزه ترجمه این کتاب می گویند: «پیش از این که به ترجمه این کتاب بپردازم مدت ها در فکر تهیه نوشته ای در تحلیل موضوع صلح امام حسن بودم و حتی پاره ای یادداشت های لازم را نیز گرد آورده بودم، ولی سپس امتیازات فراوان این کتاب مرا از فکر نخستین باز داشت و به ترجمه این اثر ارزشمند وادار کرد.»

این اثر در چهار بخش دربرگیرنده خلاصه ای از وقایع تاریخی دوران امامت حضرت امام حسن(ع) پیش از بیعت تا صلح و پایان ماجرا و مقایسه ای بین شرایط امام حسن و امام حسین(ع) است.

در بخش اول با شخصیت و ویژگی های اخلاقی امام آشنا می شویم.

در بخش دوم کتاب به موقعیت سیاسی آن زمان می پردازد. این بخش با موضوعاتی هم چون پیش از بیعت، بیعت، کوفه در روزهای بیعت، آغاز سرنوشت و… ما را با موقعیت سیاسی زمان امام حسن(ع)، دشمنان ایشان، فضای حاکم بر قرارداد صلح و مقایسه شرایط امام حسن(ع) و امام حسین(ع) آشنا می کند.

بخش سوم به انگیزه های صلح از نظر دو جبهه، قرارداد صلح، بررسی فرازهای برجسته قرارداد و… می پردازد.

خواندن این کتاب به خوبی شما را به این نتیجه می رساند که امام حسن و امام حسین(ع) دو روی سکه پر جلوه امامت بودند که وظیفه و کار هر یک در جای خود و در اوضاع و احوال خاص خود از نظر اهمیت و هم از نظر فداکاری و از خودگذشتگی درست معادل و هم وزن دیگری بود.

************************

۴- نام کتاب : ادعا نامه ای علیه تمدن غرب

نام اصلی کتاب:  

مولف : سید قطب

ترجمه و تالیف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

سال تالیف : ۱۳۴۸

سال چاپ : ۱۳۴۹

ناشر:  انتشارات طوسی مشهد

لینک دسترسی به متن  کتاب

معرفی کتاب :
نه کسی با صنعت مخالف است و نه با شعوری از تسهیل امور زندگی روگردان آنان که در لباس مذهب از غم راه‌یابی بشر به کره ی ماه خودسوزی می‌کنند و همچنین آنان که با ماسک غمخواران بین‌المللی ملت‌های ضعیف کشورهای در حال توسعه را از رو کردن به صنعت بر حذر می‌دارند یا احمقند و یا مزدور. خیر صنعت شریف است و پیشرفت دانش و معرفت ستوده. و هر گامی در راه تکامل علم و تکنیک قابل ستایش و شکر فراوان …ولی انسان و صفات ویژه ی انسانی غایتی است که این همه باید برای او و در راه کمال و رفاه او بکار افتد. صنعتی که انسان را بکوبد دانشی که برای اوج گرفتن پا بر سر آدمی بگذارد علم و تکنیکی که برای رسیدن به سرزمین‌های ناگشوده خصال ویژه ی آدمی را در زیر چرخ و پر گردونه‌اش خرد کند شریف نیست و خبیث است دوست نیست و دشمن است خادم نیست و خائن است گرد آوردنی نیست و هر چه زودتر و فوری‌تر دور ریختنی است. اینست سخن ما و سخن هر انسان‌دوست واقع بین و آگاه.

و اما سخنی درباره ی این ترجمه …در بهار سال ۴۶ با استفاده از بیکاری دوران یک سفر چند ماهه ترجمه ی این کتاب را شروع کردم …بدین امید که از خلوت این انزوای جانگزا اصحاب را هدایتی برده باشم …ولیکن پس از هفته ئی چند از آغاز این کار به تجربه دانسته شد که کیمیای خلوت و تنهائی نیز آب حیوانی است که چون از سرگذشت خاصیت مطلوب خود را به ایجاد خفگی مبدل می‌سازد یکنواختی ساعات و لحظات و روزها و هفته‌ها و ماه‌ها و تکراری شدن چشم اندازهائی که از چهار سو بیش از دوم‌تر فاصله نمی‌داشتند حوصله و نشاط ادامه ی این کار را سلب کرد و بیش از سه چهارم کتاب آن هم بدون تجدید نظر و مقابله ترجمه نشد و حتی پس از اینکه آن ماه‌ها نیز مانند همه چیز پایان یافت و دوباره زندگی معمولی به جریان افتاد متن کتاب و ترجمه های من از زاویه ی فراموشی بیرون نیامد.

**********

ترجمه و تفسیر فی ظلال قرآن

۵- نام کتاب : ترجمه و تفسیر فی ظلال القرآن

نام اصلی کتاب:  تفسیر فی ضلال القرآن

مولف : سید قطب

ترجمه و تالیف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

سال تالیف : ۱۳۵۴

سال چاپ : ۱۳۶۲

ناشر:  انتشارات تهران

لینک دسترسی به فایل  کتاب

معرفی کتاب :
ایشان هرچند آثار فراوانی را از خود در زمینه های شعر ، داستان ، مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به یادگار گذاشت، اما از میان همة آنها تفسیر فی ظلال القرآن درخشش بیشتری دارد و به دلیل رویکرد خاص نویسنده به تحلیل مسائل فرهنگی و اجتماعی با استفاده از قرآن ، و تلاش برای حرکت زایی و نشاط انگیزی جامعة اسلامی ، مورد توجه مفسران شیعه و سنی بوده است . او بخش اعظم تفسیر خود را در زندان نگاشت و از کودکی به شرف حفظ قرآن مشرف شد . نام او سید بن قطب ،معروف به سیدِ قطب، از مفسران شافعی است که تفسیر خود را در ۶ جلد و به زبان عربی به ثمر رسانده است .

 

این تفسیر با عنوان ترجمة تفسیر فی ظلال القرآن به وسیله دکتر مصطفی خرم دل به طور کامل ، و جزءهای آغازین این تفسیر به وسیله مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای ترجمه شده است. ترجمه ای نیز از استاد احمد آرام با عنوان در سایه قرآن صورت گرفته است .

*******************************

کتاب پیشوای صادق ع

۶- نام کتاب : پیشوای صادق

نام اصلی کتاب:  سخنرانی درباره تحلیل ‏زندگانی امام ششم (ع)

مولف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

ترجمه و تالیف :

سال تالیف : ۱۳۵۰-۱۳۴۵

سال چاپ : ۱۳۶۰-۱۳۵۸

ناشر:  انتشارات سید جمال

لینک دسترسی به فایل  کتاب

معرفی کتاب :
در دوران مبارزه با رژیم ستم شاهی و در زمانی که رهبری جامعه;مهمترین مساله نهضت اسلامی بود; رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای (دامت برکاته چند سخنرانی درباره تحلیل زندگانی امام ششم(ع) ایراد کرد که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی;تحت عنوان «پیشوای صادق(ع ») توسط انتشارات سیدجمال و باهمکاری واحد ایدئولوژی روزنامه جمهوری اسلامی تنظیم و منتشرگردید. تاریخ دقیق انجام سخنرانی معلوم نیست ولیکن بین سالهای ۴۵ ۵۰ شمسی بوده است. کتاب «پیشوای صادق(ع ») در بین سالهای ۵۸ تا ۶۰ شمسی منتشر شده است. در هر حال; محتوای کتاب هرچندمختصر است ۱۱۱ صفحه اما یکی از بهترین تحلیل های سیاسی درباره عملکرد امام صادق(ع) شمرده می شود.

***********************

۷- نام کتاب : طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

نام اصلی کتاب:  سخنرانی های ماه مبارک رمضان در مسجد امام حسن ع  شهر مشهد

مولف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

ترجمه و تالیف :

سال تالیف : ۱۳۵۳

سال چاپ : ۱۳۵۴

ناشر:  انتشارات صهبا ۱۳۹۲

لینک دسترسی به فایل  کتاب

معرفی کتاب :
ماجرای کتاب «طرح کلی اندیشه‌ی اسلامی در قرآن» به رمضان سال ۱۳۵۳ شمسی باز می‌گردد. پس از تعطیلی جلسات آیت‌الله خامنه‌ای در مسجد کرامت مشهد در اسفند سال ۱۳۵۲ به ‌وسیله‌ی ساواک، ایشان جسته و گریخته در میعادگاه‌های مختلفی به سخنرانی و تبلیغ می‌پرداختند. با این حال ایشان از همان روز نخست بعد از تعطیلی مسجد کرامت، اقامه‌ی نماز جماعت در مسجد امام حسن مجتبی علیه‌السلام را به‌عهده گرفتند.در این مقطع زمانی آیت‌الله خامنه‌ای طرح تازه‌ای برای سخنرانی‌ها و مباحثشان در مسجد امام حسن علیه‌السلام ریختند: «طرح تبیین رئوس و اصول کلی اندیشه‌ی اسلامی با تکیه بر قرآن کریم». در این طرح قرار بود اصول اصلی اعتقادت اسلامی مستند به آیات قرآن بررسی و تبیین شود؛ به عبارت دیگر یک تفسیر موضوعی قرآن کریم به شمار می‌آمد. ماه رمضان سال ۱۳۵۳ شمسی، بهترین زمان برای ارائه‌ی این مباحث بود.

مجموعه‌ی مباحث آیت‌الله خامنه‌ای در چند مرحله برای چاپ آماده شد و به انتشار رسید. در ابتدا کتابچه‌ای از خلاصه‌ی مباحث در سال ۱۳۵۴ منتشر شد.

اما صورت کامل و پیاده‌شده‌ی همه‌ی سخنرانی‌ها به بعد از انقلاب اسلامی باز می‌گردد. البته پیش از انقلاب هم به توصیه‌ی شخص آیت‌الله خامنه‌ای کار پیاده‌سازی سخنرانی‌ها آغاز شده بود اما به‌دلیل تهدیدهای ساواک ناتمام ماند.

پس از وقوع انقلاب اسلامی، باز هم تا مدت‌ها انتشار متن کامل سخنرانی‌ها ممکن نشد. البته بخش‌هایی از آن، در قالب جزوه‌ها و کتابچه‌هایی در دسترس قرار می‌گرفت که نمونه‌ی آن، جزوه و کتابچه‌ی «ولایت»، محصول حزب جمهوری و سازمان تبلیغات اسلامی است که مطالب فصل ولایت از سخنرانی‌ها را در بر می‌گرفت. با این حال پس از مدتی که حتی همین کتابچه‌ها هم نایاب شده بودند، مجموعه‌ی سخنرانی‌ها در سال ۱۳۹۲ در قالب کتابی با همان نام «طرح کلی اندیشه‌ی اسلامی در قرآن» از سوی «مرکز صهبا» منتشر شد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حین مراحل آماده‌سازی نخستین نسخه از سخنرانی‌ها که نتیجه‌ی آن در قالب کتابچه‌ی «طرح کلی اندیشه‌ی اسلامی در قرآن» در سال ۵۴ منتشر شد، مقدمه‌ای نوشته‌اند که تبیینی است از کلیت مباحث مطرح‌شده در سخنرانی‌ها و اهداف و اهمیت آن‌.

آنچه  برای دانلود قرار داده شده است متن کتابچه منتشر شده در سال ۵۴ می باشد.

*********************

۸- نام کتاب : ۴ کتاب اصلی علم رجال 4 کتاب اصلی علم رجال

نام اصلی کتاب:  

مولف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

ترجمه و تالیف :

سال تالیف : ۱۳۵۱-۱۳۴۸

سال چاپ : ۱۳۶۹

ناشر:  دفتر نشر فرهنگ اسلامی

لینک دسترسی به فایل  کتاب

معرفی کتاب :
این علم از دیرباز ، یعنی از نخستین قرنهاي طلوع اسلام ، مورد توجه مسلمین قرار داشته و به تدریجبا افزایش نیازي که بدان احساس می شده ، دامنه آن گسترش یافته است . اگر علم رجال را به همان عمومیت که گذشت ، تعریف کنیم ، یعنی دایره آن را تا  شرح حال نویسی (رشته تراجم) توسعه دهیم ، سابقه این علم به نیمه اول قرن نخستین میرسد ، زیرا در حدود سال ۴۰ هجري عبید الله بن ابی رافع ، کاتب امیر المؤمنین علی-علیه-السلام-نام آن عده از اصحاب رسول اکرم-صلی الله علیه و آله-را که در جنگهاي علی-علیه السلام-شرکت داشته و به همراهی آن حضرت جنگیده اند ، در کتابی گرد آورد و ظاهرا وي نخستین کسی بود که در رجال ، کتاب نوشت .

****************

۹- نام کتاب : گزارشی از حوزه علمیه مشهد

مولف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

سال تالیف : ۱۳۴۶

سال چاپ : ۱۳۶۵

ناشر:  کنگره جهانی حضرت رضا ع

لینک دسترسی به متن  کتاب

معرفی کتاب :
کتاب «گزارشی از سابقه تاریخی و اوضاع کنونی حوزه علمیه مشهد» تالیف آیت الله خامنه ای در تیرماه ۱۳۶۵ از سوی کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در ۱۴۰ صفحه و شمارگان ۵۰۰۰ نسخه منتشر شد. کار انتشار این کتاب ارزشمند که تاریخ اجتماعی مشهد و به طور اخّص حوزه علمیه آن است از آنجا آغاز شد که؛ حجت الاسلام اسماعیل فردوسی پور دبیر و جمعی از دست اندرکاران کنگره مذکور بعد از برگزاری سمینار مقدماتی دومین کنگره جهت ارائه گزارش با آیت الله خامنه ای (رئیس جمهور وقت) دیدار کردند. در این دیدار عناوین و محورهای سمینار ارائه و لزوم نگاشتن تاریخی جامع درباره خراسان و بویژه شهر مشهد مطرح می شود. با طرح این مبحث، ایشان عنوان می کنند که یکی از محورها می تواند پرداختن به تاریخ حوزه علمیه مشهد باشد و لازم است در این باره کار پژوهشی عمیق صورت گیرد؛ ایشان در ادامه این جلسه می افزایند که خود قبل از انقلاب در این باره مطالبی گردآوری کرده اند که تاکنون منتشر نشده است.

 

 مساله مهمی طرح موضوع شده بود، کتاب توسط طلبه ای فاضل که خود سالها خاک حجره ها را خورده بود به نگارش درآمده و از همه مهمتر در دوران خفقان رژیم پهلوی تدوین شده بود. موضوع خوشبختانه از سوی دبیر کنگره به طور جدی مورد پیگیری قرار گرفت. زمانی که پیش نویس ها پاکنویس و آماده نشر شد ناگهان خبر می رسد که اصل نسخه پاکنویس شده توسط نویسنده محترم پیدا شده است؛ لذا نسخه مذکور ملاک عمل قرار داده شد و کتاب با مقدمه  ی ادبی و زیبای نویسنده، از سوی موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی منتشر و مورد استقبال عموم قرار گرفت.

 

 در مقدمه شش صفحه ای که آیت الله خامنه ای در سال ۱۳۶۵ برای کتاب نوشتند درباره این که چطور نگارش چنین کتابی به ذهنشان خطور کرده است چنین آمده؛ « اندیشه گردآوری یادداشت هایی که به نگارش این جزوه انجامید در سال ۱۳۴۶ش و با اصرار و پیگیری دوستی از دانشجویان موسسه علوم اجتماعی(وابسته به دانشگاه تهران) پدید آمد. بخش تحقیقات دینی در آن موسسه به جستجوی چنین گزارشی برخاسته و چشم یکی از اعضاء و دانشجویانش مرا در حوزه مشهد جُسته و نشان کرده بود و از طلب و اصرار باز نمی نشست.»(ص۱) نویسنده با اصرارهای بیش از حد آن دانشجو متقاعد شد که کار را آغاز کند؛ در این زمینه به مطالعه پرداخت، بیشتر کار، کار میدانی بود و این مساله بر سختی کار می-افزود. با آماده شدن بخشی از کتاب و ارسال آن برای موسسه، نویسنده بعد از صحبت با شهید مطهری متوجه حقیقتی تلخ می شود و آن این که؛ ریاست بخش تحقیقات دینی موسسه از ایادی رژیم پهلوی است، لذا ایشان  کار را ناتمام رها می کند. مدت زمان زیادی نمی گذرد که حادثه ای دیگر رخ می دهد و باعث خوشحالی نویسنده می گردد، فردی از موسسه که همچنان پیگیر ادامه کار بوده با  نویسنده تماس گرفته و به ایشان خبر می دهد  که نوشته های قبلی که ایشان ارسال کرده، توسط رئیس موسسه گم شده است و لذا از او می خواهد مطالب را مجددا ارسال کند. نویسنده که بغایت از این خبر خوشحال شده بود با عنوان این مطلب که دیگر نسخه ای از مطالب در اختیار ندارد از ادامه کار سرباز می زند و به این ترتیب کار انجام شده به فراموشی سپرده می شود.

 

این مساله حدود نوزده سال به طول انجامید تا چنان که گفته شد جمعی از دست اندرکاران کنگره جهانی حضرت رضا(ع) با نویسنده دیدار کردند. در این زمان حادثه ای که بیشتر به معجزه می مانست رخ داد و آن رجوع فردی به نهاد ریاست جمهوری و ادّعای در دست داشتن نسخه ای از کتاب مذکور بود. هر چند در ابتدا سخن او مورد توجه قرار نگرفت و «بر این حمل شد که بهانه ای برای دیدار بدون وقت قبلی است» اما اصرارها نامبرده و ارائه چند ورق از کتاب، نویسنده را مطمئن ساخت که اوراق مربوط به همان نسخه گمشده است. یابنده نسخه کتاب را از کتابخانه مصادره شده ریاست موسسه پیدا کرده بود اما این که چرا رئیس موسسه ادعای گم شدن آن را کرده بود امری است که هیچگاه مشخص نشد. نکته جالب این است که فرد وابسته به رژیم یادداشتی در تمجید از جزوه نوشته بود که توسط یابنده نابوده شده بود و اگر می بود خود سندی بس مهم محسوب می شد.

***************

۱۰- نام کتاب : گفتاری در باب صبر

مولف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

سال تالیف : ۱۳۵۳

سال چاپ : ۱۳۵۴

ناشر:  انتشارات غدیر

لینک دسترسی به متن کتاب

معرفی کتاب :

([ واستعينوا بالصبر والصلوه]) اين گفتار : خلاصه و پيراسته ء چند سخنرانى كوتاه است كه بنا به رسم و سنتى خاص هر شب پس از اداى نماز جماعت در مسجد كرامت بوسيله ی استاد دانشمند آقاى سيد على خامنه اى ايراد مى شد .

**************

۱۱- نام کتاب : از ژرفای نماز کتاب از ژرفای نماز

مولف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

سال تالیف : ۱۳۵۱

سال چاپ :

ناشر:  انتشارات بعثت

لینک دسترسی به فایل  کتاب

معرفی کتاب :
این كتاب، مجموعه چند سخنرانی است كه در سال ۱۳۵۱در مسجد ((كرامت مشهد)) ایراد شده است .در این سخنرانی‌ها ضمن ترجمه و تفسیر سوره حمد مباحثی چون توحید، تسبیحات اربعه، اركان و واجبات نماز مطرح شده است

**************

۱۲- نام کتاب : روح توحید نفی عبودیت غیر خدا روح توحید نفی عبودیت غیر خدا

مولف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

سال تالیف : ۱۳۵۶

سال چاپ : ۱۳۶۰

ناشر:  موسسه انجام کتاب

لینک دسترسی به فایل  کتاب

معرفی کتاب :
این مقاله که در سال ۱۳۵۶ در مجموعه ی دیدگاه توحیدی به همراه مقالاتی از غلامعباس توسلی، شهیدبهشتی، مرتضی مطهری، مجتهد زنجانی نوشته شده است، اثری از مقام معظم رهبری است که بعدها در قالب کتابی مستقل منتشر شد. طرح بحث های جمعی متفکرین انقلاب از قشرهاو منظرهای مختلف اقدامی بود که در قالب گفتارماهاه و حسینیه ی ارشاد در تهران کلید خورد و با کتاب بحثی در باب مرجعیت و روحانیت، محمد خاتم پیامبران، گفتگوی چهارجانبه و….. نوعی از نقش آفرینی متفکرین آن روز جبهه ی انقلاب را شکل داد. آمیختگی مباحث اجتماعی و سیاسی و فرهنگی با بحث های کلامی و اعتقادی ونفی نگاه فرد محورانه به دین و اعقاد دینی -که از دردهای امروز متدینین ماست- از ویژگی های مهم این بحثهاست که همه عرصه ها را در بر می گیرد.

*******************

۱۳- نام کتاب : دو پژوهش قرآنی

مولف : حضرت آیت الله سید علی خامنه ای

سال تالیف : ۱۳۵۲

سال چاپ : چاپ نشده

 

در انتها از زحمات حجت الاسلام علی خاک رنگین در راهنمایی برای جمع آوری این آثار کمال تشکر را داریم.

دفتر مطالعات فرهنگی تمهید

 

همچنین شاید مطالب زیر مورد پسندتان باشد...

افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =